Leave a comment

8 Χρήσιμες συμβουλές για νέους ιδιοκτήτες κατοικιδίων

Ένα κατοικίδιο προσφέρει αγάπη και χαρά σε ένα σπίτι. Για να είναι ευχάριστη σε όλους η συμβίωση συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το νέο σας κατοικίδιο.

Αποθήκευση τροφής

Είναι πολύ σημαντικό να αποθηκεύετε την τροφή του κατοικιδίου σας τόσο για να διατηρεί την φρεσκάδα της όσο και για να κρατάτε μακριά ανεπυθήμτα ζωύφια που πιθανόν να την χαλάσουν. Για τον λόγο αυτό η καλύτερη λύση αποθήκευσης είναι ένα πλαστικό μπώλ ή τάπερ που κλείνει αεροστεγώς.

Αποθήκευση τροφής για το κατοικίδιο σας party animals

Aσφαλές Μπάνιο

Καλό θα είναι κάθε φορά που κάνετε μπάνιο το κατοικίδιό σας να χρησιμοποιείτε ένα καπέλο για να μην μπαίνει νερό και σαπούνι μέσα στα αυτία ή μάτια του. Έτσι αποφεύγετε τινάγματα και ερεθισμούς που μπορεί να προκύψουν.

Χρησιμοποιήστε καπελάκι στο μπανιο του κατοικίδιου σας

Ζήστε χωρίς τρίχες

Η πιο χρήσιμη ίσως συμβουλή για το κατοικίδιό σας είναι το χτένισμα. Λίγα λεπτά χτενίσματος του κατοικίδιου σας κάθε πρωί και κάθε απόγευμα είναι αρκετά για να μην υπάρχει ανεπιθύμητο τρίχωμα σε όλο το σπίτι.

Ξεφορτωθείτε τις ανεπιθύμητες οσμές

Βάλτε μερικά ξηρά φύλλα πράσινου τσαγιού στο κουτί για τα απορρίμματα της γάτας σας και δεν θα έχετε πια δυσάρεστες οσμές.

Πράσινο τσάι για τις οσμές των κατοικιδίων

Καταπολεμίστε την κακοσμία στο στόμα του σκύλου

Μια πάρα πολύ έξυπνη και χρήσιμη ιδέα είναι να προσθέστε λίγο μαϊντανό στο φαγητό του σκύλου σας και δεν θα έχει πια άσχημη αναπνοή.

Κακοσμία στο στόμα του σκύλου

Το κόλπο με το παιχνίδι την ώρα του φαγητού

Μπορείτε να προσθέσετε ένα παιχνίδι μέσα στο μπώλ του φαγητού βοηθάτε το κατοικίδιό σας να τρώει πιο αργά.

μπολ φαγητου σκυλου

Αποφύγετε τα βλαβερά φαγητά

Για να εξασφαλίσετε καλή υγεία και μακροζωία στο κατοικίδιό σας πρέπει να αποφεύγετε πάση θυσία τα βλαβερά φαγητά κάθε είδους. Εδώ σας έχουμε συγκεντρώσει τα πιο βλαβερά φαγητά για τα σκυλιά: αλκοόλ, σοκολάτα, σκόρδο, πράσινες πατάτες, ζάχαρη, βερίκοκα, κρεμμύδια, σταφύλια και μανιτάρια.

Βλαβερές τροφές για σκύλους

Προστασία από έντομα

Για να αποτρέψετε τα μυρμήγκια από το να κλέβουν φαγητό από το μπολ του σκύλου σας, ζωγραφίστε έναν κύκλο γύρω από το μπολ. Τα μυρμήγκια δεν θα τον περάσουν.

Ζωύφια στο μπολ του σκύλου

 

Posted on Leave a comment

Πως θα επιλέξετε το κατάλληλο κατοικίδιο

Πόσο ελεύθερο χρόνο θα διαθέτετε για την φροντίδα τους;

Είναι γνωστό και αποδεδειγμένο ότι η παρουσία ενός κατοικιδίου στο σπίτι έχει πολλαπλά οφέλη στον άνθρωπο. Από την αγνή και ανιδιοτελή παρέα, την αφοσίωση, την ανάταση της ψυχολογικής κατάστασης, τη υπευθυνότητα και πολλά ακόμη. Για να φτάσει όμως κάποιος σ’ αυτό το σημείο, θα πρέπει πρώτα να κάνει την σωστή επιλογή ζώου, ανάλογα με τις ανάγκες του και το τι μπορεί να προσφέρει στο νέο του φίλο. Ένα κατοικίδιο είναι δέσμευση και χρειάζεται χρόνο, χρήματα και φροντίδα.

Πόσο ελεύθερο χρόνο διαθέτετε για την φροντίδα τους

Ο χρόνος που μπορείτε να αφιερώσετε στο κατοικίδιο είναι πιθανότατα αυτό που θα ορίσει και ποιο θα επιλέξετε. Για παράδειγμα τα ψάρια και τα χελωνάκια δεν χρειάζονται πολύ φροντίδα αλλά το νερό τους είναι απαραίτητο να ανανεώνεται αν όχι καθημερινά, τουλάχιστον ανά δύο ημέρες.

Οι γάτες είναι πιο ανεξάρτητες και καθαρίζονται μόνες τους, άρα δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Αντίθετα οι σκύλοι θέλουν πολλές ώρες από τον χρόνο σας, καθώς εξαρτώνται αποκλειστικά από σας. Ιδίως τα κουταβάκια χρειάζονται εκπαίδευση και μαθήματα συμπεριφοράς. Αν έχετε όλα αυτά στο μυαλό σε συνάρτηση με τον χρόνο που μπορείτε να αφιερώσετε θα κάνετε την σωστή επιλογή.

Πόσο χώρο θα τους διαθέσετε

Πολύ μεγάλο ρόλο παίζει το που ζείτε. Ο χώρος καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τι κατοικίδιο να υιοθετήσετε. Δεν μπορείτε πχ να πάρετε έναν μεγάλου μεγέθους σκύλο και να τον κλείσετε σε ένα μικρό διαμέρισμα. Αντιθέτως μικρά κατοικίδια, όπως ένα κουνέλι ή ένα ιγκουάνα έχει πολύ μικρότερες απαιτήσεις στο χώρο.

Πόσα λεφτά μπορείτε να ξοδεύετε

Από την στιγμή που θα πάρετε ένα κατοικίδιο θα πρέπει να ξέρετε ότι έχετε την απόλυτη ευθύνη του σε θέματα σίτισης, ιατροφαρμακευτικών παροχών, αξεσουάρ και παιχνίδια. Για να αποκτήσετε μια ιδέα για το πόσο που θα χρειάζεται να πληρώνετε μπορείτε να επισκεφτείτε ένα pet shop και να μιλήσετε με τον πωλητή.

Πόσες ώρες απουσιάζετε από το σπίτι

Αν δουλεύετε πολλές ώρες ή ταξιδεύετε συχνά τότε είναι καλό να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο που δεν θα το επηρεάσει ο τρόπος ζωής σας. Κάποια ζώα είναι πιο ανεξάρτητα από άλλα, για παράδειγμα οι γάτες μπορούν να μείνουν μόνες για 1-2 μέρες με την προϋπόθεση να έχουν άμεση πρόσβαση σε φαγητό και νερό. Οι σκύλοι όμως χρειάζονται κάποιον να τους τα παρέχει όλα αυτά. Όπως και ζώα που χρειάζονται καθημερινή φροντίδα, όπως ψάρια, κουνέλια, ωδικά πουλιά.

Πόσο γυμνάζεστε

Αν δεν είστε φαν της γυμναστικής, καλό θα είναι να μην επιλέξετε σκύλο. Οι σκύλοι χρειάζονται να τους κάνετε μπάνιο και να τους πηγαίνετε καθημερινούς περιπάτους οπότε δεν θα είναι καλό να βαρεθείτε γρήγορα και να τους αφήσετε στη μοίρα τους. Πάντως όλα τα ζώα χρειάζονται κάποιου είδους γυμναστική ή παιχνίδι. Ακόμη και τα χάμστερ ή οι γάτες.

Τι ειδικούς χρειάζεστε

Η εγγύτητα σε κάποια κτηνιατρική κλινική είναι σημαντική. Οι περισσότεροι κτηνίατροι έχουν εμπειρία για θέματα που αφορούν σκύλους και γάτες. Αν όμως σκέφτεστε να υιοθετήσετε έναν παπαγάλο ή ένα άλογο είναι σημαντικό να έχετε πρόσβαση σε κάποιο ειδικό, στην περίπτωση επειγόντων περιστατικών.

Ρωτήστε μας

Όλοι εμείς στο Petshop Partyanimals.gr είμαστε διαθέσιμοι σε κάθε ερώτησή σας σχετικά με τους νέους σας φίλους. Τηλεφωνήστε μας στο 210-5780620 ή στείλτε μας e-mail στην διεύθυνση info@partyanimals.gr, να ξέρετε πως θα χαρούμε πολύ να σας βοηθήσουμε!